HTML

Egy ateista naplója

Friss topikok

  • theatheist: Szia! Köszönöm a hozzászólásod, örülök, hogy találtál valami érdekeset a sok hülyeség között, ami... (2013.10.14. 22:44) Jézus vs Buddha
  • theatheist: Köszönöm szépen :) (2013.10.06. 20:04) A forrás
  • haloventime: Köszi a beszámolót, és gratulálok a helyezésedhez! Üzenetben válaszolok, úgyhogy majd nézd a post... (2013.04.08. 20:52) két vélemény
  • theatheist: A nap beszólása pedig (Y-tól) "Te nem ismerted X-et, mert nem olvastad a könyvet, pedig csak ilyen... (2013.03.18. 17:16) A hívő lélek torzulásai
  • theatheist: Én sem igazán akartam róla beszélni csak épp belefutottam a facebookon és ide akartam kapcsolni, h... (2013.02.25. 16:45) Korán reggel

Címkék

Juj vajon volt Jézusnak felesége?

2012.09.28. 15:33 varkány

Vajon hamis-e az a papirusz töredék, amely kopt nyelven Jézus állítólagos feleségét említi. Az egyik oldal már csak azért is, hogy jól odamondjuk Rómának, hajlik arra a válaszra hogy "naná!!!", a másik meg inkább bizonyítaná azt, hogy maga Dan Brown hamisította ezt a réginek tűnő cetlike féleséget. Ez a forgatókönyv már annyira szokásossá vált, hogy említésre sem méltó. Ha hamis, ha nem, a vatikán tagadni fogja, és amíg egy pöcsnyi kis befolyása is van a világban minden hamis lesz, amiről Rómában azt mondják, hogy hamis, még akkor is, ha történetesen igazi és ezt rajtuk kívül mindenki tudja.

Karen Kinget, aki a felfedezést, azaz inkább feltételezést előterjesztette egyelőre nem engedik publikálni, ami hangyafasznyit érdekes, mert ha tud érveket felhozni, akkor miért ne publikálhatna. Mások meg majd az ellenérveket fogják publikálni és a kedves olvasó közönség, avagy tudományos közvélemény választ, hogy melyik a hitelesebb. Isten hozott a tudomány világában! (És tényleg!)

Az érdekesség inkább az, hogy mitől is fél annyira a Vatikán. Azt azért el kell fogadjuk, hogy a hétköznapi ember számára a biblia nem élvez tévedhetetlenséget, és a benne leírtak nem feltétel nélkül betartandók. Ha így lenne, akkor máig olyan vitákról szólna a közvélemény mint például, hogy megkövezzék-e a 18 éves lányukat, mert házasságon kívül lefeküdt egy 19 fiúval; avagy hogy érdemérmet adjanak-e a 18 éves fiúknak amiért sikerült meghúznia a szomszéd 12 éves leánykáját.

A társadalom túl lépett ezen a szinten, és egy bizonyos műveltségi szint fölött (amelyet sokan minimumnak tekintenek) mindenki, hívő és nem hívő egyaránt tisztában vannak azzal, hogy a biblia nem szóról szóra igaz, az egyház nem tévedhetetlen, és a pápa sem emberfeletti szuperlény akinek mindig mindent el kell hinni. Így aztán nem hiszem, hogy a hívőket különösebben földhöz vágná, ha azt mondanák "Bocs, de a Biblia nem egészen pontos, lehet hogy mégis volt felesége Jézusnak."

1. mindenki tudja, hogy nem pontos

2. miért volna katasztrófa, ha kiderülne hogy volt neki? (még lehet hogy herpesze is volt)

Ki a pöcst érdekelne. Nem az egyház tekintélye kéne fontos legyen, hanem a tanítások szellemisége, azok viszont látványosan függetlenek az egyháztól. Ami belefér ebbe a szellemiségbe az úgyis megveti a lábát, ami nem az nem. Erről hiába hívnak össze akár zsinatot is. Tudom, hogy a hatalom alapja a tekintély, de ahogyan a tekintélyüket úgy lassan a hatalmukat is lenullázák aztán végül mehetnek Afrikába, mert már csak ott lesz olyan szintű nyomorúság, hogy talajt adjon az egyháznak.

Meglehetősen érdekes egyébként, hogy amikor a saját állításaik bizonyításáról van szó az egyház ellenáll a tudományos eljárás kötöttségeinek és mételyének, de amint az ellenük szóló bizonyítékok cáfolatáról van szó, lépten-nyomon a tudományos alaposságot kérik számon mindenkin. Csak a szokásos kettős mérce. Csakhogy amíg ez a kettős mérce működik, mindenkinek világos lesz, hogy itt valami nem stimmel. És pontosan ez az érzés ébresztette rá az embereket arra, hogy próbáljanak kritikusabbak lenni jézus haverjaival szemben.

Szóval azoknak, akik attól rettegnek, hogy kiderül Ádámnak volt felesége… azazhogy Jézusnak, csak annyit mondhatunk, hogy „Nyugi! Ez itt és most, annyi minden után már rohadtul nem számít.”

jesus wife

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diaryofanatheist.blog.hu/api/trackback/id/tr286035422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása