HTML

Egy ateista naplója

Friss topikok

  • theatheist: Szia! Köszönöm a hozzászólásod, örülök, hogy találtál valami érdekeset a sok hülyeség között, ami... (2013.10.14. 22:44) Jézus vs Buddha
  • theatheist: Köszönöm szépen :) (2013.10.06. 20:04) A forrás
  • haloventime: Köszi a beszámolót, és gratulálok a helyezésedhez! Üzenetben válaszolok, úgyhogy majd nézd a post... (2013.04.08. 20:52) két vélemény
  • theatheist: A nap beszólása pedig (Y-tól) "Te nem ismerted X-et, mert nem olvastad a könyvet, pedig csak ilyen... (2013.03.18. 17:16) A hívő lélek torzulásai
  • theatheist: Én sem igazán akartam róla beszélni csak épp belefutottam a facebookon és ide akartam kapcsolni, h... (2013.02.25. 16:45) Korán reggel

Címkék

Sztálin és Hitler, avagy gonosz ateisták?

2011.06.29. 00:10 varkány

Az interneten újra és újra belefutok abba az "érvelésbe", hogy az ateisták azért gonoszak, mert nézzük meg például Hitlert és Sztálint (meg persze lehet még ide venni pár pszichopatát, de itt és most kettő is megteszi) is, hogy ők is ateisták voltak és lám milyen szörnyűségeket tettek. Ez a vélekedés a legjobb esetben is tudatlanságból ered, mert akár egy 10 perces google keresgetés és olvasgatás is elég ahhoz, hogy az ember rájönnön: ez így nem igaz.


SztálinA magam részéről egyazon érme két oldalaként említeném e két személyt. Bár Sztálin papnak készült és a tbiliszi Teológiai Szemináriumból tanácsolták el marxista nézeteinek terjesztéséért, abban javarészt egyetérthetünk, hogy a jelek szerint ateista gondolkodású vezető volt. Itt a jó hívő tapsolhat is örömében, mert igen talált egy ateistát, aki tett néhány igen csúnya dolgot. Csakhogy Sztálin nem csak ateista volt. Többek között hataloméhes, szadista, pszichopata is volt, de ugyebár úgy tapasztaltuk, hogy a pszichopaták és a szadisták mind rendkívül emberszerető, barátságos emberek, így csakis az ateizmusával lehetett a gond. Csakhogy ha utánanézünk mi is az ateizmus kiderül, hogy az egy gyűjtőnév, amely magában foglal számtalan irányzatot csupán azon egyetlen kitétel alapján, hogy az nem fogadja el egy isten vagy istenek létét. Ennek megfelelően "Az irtsunk ki minden embert, mert nincsen isten" és a "Szeressünk mindenkit, éljünk békében, és legyünk elfogadóak, de isten sajnos nincsen" irányzatok ateistának minősülnek mindketten, de azt érezhetjük, hogy jóformán közük sincs egymáshoz. Ugyanígy, az én személyes ateizmusomnak igen kevés köze van Sztálin ateizmusához azon túl, hogy egyikünk sem hitt/hisz istenben. Összességében: Sztálin nem azért tette amit tett, mert nem hitt istenben, hanem mert egy pszichopata volt.


Az érme másik oldala: Adolf Hitlerről, mint arra már korábban is utaltam tudva levő, hogy római katolikus érzületű ember volt. A források közül most csak egyet említenék:

"A Führer tudatta azokkal, akik a Végső Megoldás végrehajtásával voltak megbízva, hogy az emberöléseket a lehető leghumánusabb módon kell elvégezni. Ez megfelelt azon meggyőződésének, hogy úgy érzékelte: Isten adott neki parancsot, hogy tisztítsa meg a világot az élősdi férgektől. Mivel a római egyház köztiszteletben álló tagja volt - noha annak hierarchiáját gyűlölte - ('Katolikus vagyok most is, akárcsak eddig, és mindig az is maradok' - mondta Hitler), magában hordozta a katolikus egyház azon tanítását, hogy Jézust a zsidók ölték meg. A kivégzéseket tehát a lelkiismeret-furdalás szikrája nélkül végre lehet hajtani, hiszen ő csak Isten bosszúálló kezeként cselekszik - amennyiben a kivégzéseket személytelenül, kegyetlenség nélkül hajtja végre."
Hitler

John Toland (Pulitzer-díjas): Adolf Hitler, 507. old., az 1941 őszén történt események tárgyalásánál
http://ateizmus.fw.hu/

Igen, Hitler keresztény volt. De nem csak az. Véletlenül ő is egy hataloméhes, szadista, pszichopata volt, éppúgy mint orosz párja. Ha Sztálinra ráfognánk, hogy elmebetegsége helyett istenhitének hiánya vezette, akkor vajon Hitlernél nem azt kéne feltételeznünk, hogy pszichózisa smafu és istenhite vezette arra amire?

Persze erre jönnek majd azok, akik azt mondják "Hitler nem is volt igazi keresztény!" Dehogynem. Épp annyira volt keresztény, mint azok akik hasonló kijelentéseket tesznek. Hitler mindössze annyit tett, hogy szelektíven értelmezte a bibliát. Neki az öldöklős részek tetszettek. Aki pedig elítéli ezért az meg valószínűleg a "Ne ítélj, hogy ne íteltess" részekt szelektálta ki, mert neki a kövezős, közösségből kitagadós részek jobban bejöttek. Magyarán Hitler is csak egy átlagos keresztény lett volna, amennyiben nem lett volna még egy őrjöngő őrült is mindehhez. Az én véleményem az, hogy a vallásos hit vagy hiánya eltörpül ezen emberek egyéb tulajdonságai mellett, és ketten jól mutatják meg azt, hogy egy pszichopatát aki hatalomhoz férkőzik nem éppen a vallásos meggyőződése vagy annak hiánya fog irányítani, hanem a roggyant elméje.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diaryofanatheist.blog.hu/api/trackback/id/tr316035462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öregdiák 2011.07.05. 10:19:54

gazdasági helyzetek, gazdasági vezetők politikai megoldást követelnek, és tudják jól, mi is az a megoldás, és azt is tudják, hogy csak esze-mentek képesek tömegeket hülyítve azt végrehajtani/hajtatni, hát ezért ilyenkor eszementeket segítenek hatalomra. Az meg azt hiszi, jót csinál, és ő csinálja, mert önmagán kívül mit sem lát. Ha elvégezte a mocsok feladatot, jöhet a másik eszement...a gazdasági szereplők maradnak ...

theatheist 2011.07.07. 14:19:05

Nagyon jó meglátás, kedves Barátom:) Kiegészítve egy csöppet beláthatjuk, hogy a "Hitler gonosz volt, és ateista, ezért aztán minden ateista gonosz" kijelentés mennyire nem passzol a valósághoz. Hitler politikus volt, és tagadhatatlan, hogy pártjának fő ideológusa is, mindezek ellenére támogatás nélkül nevesincs festő maradt volna. Legjobb tudomásom szerint, csupán megvillantotta kiváló szónoki képességeit, mire a Main Kampf-ot jól ismerő, mégis a szocializmustól rettegő zsidó pénzemberek (a szociban ugye vagyonmegosztás lett volna) úgy döntöttek, hogy Dolfi használható eszköz lehet a német baloldal ellen. Az ő pénzükből körbekampányolta Németországot és a legdemagógabb eszközökkel megígért mindenkinek mindent. A nép imádta is ezért, egyszerűen mert túl ostoba volt ahhoz, hogy felfogja, hogy a világválság romjaiból egyetlen ember sem fogja őket a paradicsomba vinni. Mindezek ellenére Németország szép gazdasági sikereket ért el, legfőképp azért mert hadiipara és a később zsákmányolt kincsek, nyersanyagok, erőforrások fellendülést hoztak. Összességében tehát ha Dolfi ateista lett volna, még akkor is nehéz lenne elszámolni az őt nagy számban támogató zsidó pénzemberekkel, keresztény lakossággal stb. Sajnos Sztálin után könyvtáraznom kéne, mindenesetre szinte biztosan tudom, hogy nála sem volt olyan egyszerű a kép, mint azt néhányan elképzelik.

világmegváltó 2012.06.02. 19:10:56

Hitler okos volt. Okosabb, mint gondolnánk.

theatheist 2012.06.04. 07:12:18

Hitler kétségkívül jó taktikus és párját ritkító szónok volt. Én személy szerint nem is látok ebben gondot. Csak később, hatalomra kerülése után, vagyis a teljhatalom megragadása után lett bajos személyiség, amikor úrrá lett rajta az önimádat, a megalománia, és mindazok a kórok amik a hatalommal járnak. Nem sok kétségem van afelől, hogy végül, elmebetegként halt meg.
süti beállítások módosítása