HTML

Egy ateista naplója

Friss topikok

  • theatheist: Szia! Köszönöm a hozzászólásod, örülök, hogy találtál valami érdekeset a sok hülyeség között, ami... (2013.10.14. 22:44) Jézus vs Buddha
  • theatheist: Köszönöm szépen :) (2013.10.06. 20:04) A forrás
  • haloventime: Köszi a beszámolót, és gratulálok a helyezésedhez! Üzenetben válaszolok, úgyhogy majd nézd a post... (2013.04.08. 20:52) két vélemény
  • theatheist: A nap beszólása pedig (Y-tól) "Te nem ismerted X-et, mert nem olvastad a könyvet, pedig csak ilyen... (2013.03.18. 17:16) A hívő lélek torzulásai
  • theatheist: Én sem igazán akartam róla beszélni csak épp belefutottam a facebookon és ide akartam kapcsolni, h... (2013.02.25. 16:45) Korán reggel

Címkék

Húsvét

2012.04.08. 09:27 varkány

Boldog Húsvétot mindenkinek :D
Éljen a legretardáltabb keresztény ünnep.

Jézus Krisztus meghalt, alászállt a pokloknak, de harmadnapra feltámadt, ezért a húsvéti nyuszi színes tojásokat tojik és elrejti őket; a pasik kirángatják házaikból az asszonyokat és egy vödör vizet loccsintanak rájuk, így növelve termékenységüket.


Akinek egy ilyen ünnep után sem esik le, hogy itt valami rohadtul nem stimmel, az nagyon hisz, hadd higgyen. Az élethez nem kell tisztánlátás, nem kell önismeret, nem kell tudni mit miért, még csak törekedni sem kell a tudásra; éljen a vakság és az, hogy sosem azt mondjuk amire gondolunk.

(Ez nagyképű dumának hangzik, pedig nem annak szántam. Mindenki azt ünnepel amihez kedve van, ki-ki Jézust; ki-ki tavaszünnepet Ostara istennővel; ki-ki pászkát ez igazán nem számít. Ez végülis nem oka, csupán tünete annak, hogy az ember őrült; csak az okoz gondot, hogyha néhány őrült azt gondolja magáról, hogy józan és ezt másokkal is el akarja hitetni.)

Így komolyan végiggondolva, hát igen, kell is. Őrültség... kell az néha:)

Egy kis történelmi háttérinfó, annak aki érdeklődik

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diaryofanatheist.blog.hu/api/trackback/id/tr236035430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scam 2012.08.18. 22:26:59

Aki hisz, az nem őrült. Csak mást gondol igazságnak valamiről, amit nem lát. Én hiszek, fundamentalista keresztény vagyok. Érettségizett, több szakmás ember, cégvezetői gyakorlattal. Az őrület ott kezdődik, amikor valakinek embertársaira nézve van olyan kifordult hite, ami veszélyessé teszi őt rájuk.

theatheist 2012.09.05. 11:31:49

Gonosz dolog, hogy megcáfollak, de inkább csak retorikai fogásnak szánom: Aki hisz, az őrült. De aki nem hisz, az is. Tulajdonképpen mindenkinek meg van a maga kis dilije. Ami nagyon érdekes az az, hogy a kis dilijeink hogyan vakítanak meg minket. Például, ha egy fundamentalista kereszténynek orra alá dugod a bibliában előforduló logikai, tartalmi stb. hibákat egyszerűen képtelen lesz megérteni (az esetek többségében). Ez az amikor az elme elzárkózik valami elől, és képtelen már objektíven nézni a világot és olyannak látni amilyen, de mondjuk csak vallás terén. Egy szerződés vagy jogi szöveg esetén megint működik a logikus gondolkodása és ott már megérti, hogy nincs olyan, hogy ezt írom le és amarra gondolok. Persze biztos vagyok abban is, hogy ez a vakság, avagy dili mindenkiben megvan. Keresztényben, zsidóban, muszlimban, mormonban, szcientológusban, ateistában és agnosztikusban is. Ez az egyéni fogékonyságban is gyökerezik, és mind mások vagyunk szóval többé-kevésbé rendben van a dolog. Végeredményben tehát: mivel a társadalom határozza meg ki az őrült, és mivel mind őrültek vagyunk, így igazad van, aki hisz nem őrült, mert lehet az embernek képzeletbeli barátja. Akinek a képzeletbeli barátja Lucifer, vagy egyéb személy az diliházban van; akinek Isten, vagy Jézus a barátja az meg a templomban. A legfőbb kérdés pedig tényleg az, hogy ez a képzeletbeli barát mennyire veszélyes a társadalomra.
süti beállítások módosítása