HTML

Egy ateista naplója

Friss topikok

  • theatheist: Szia! Köszönöm a hozzászólásod, örülök, hogy találtál valami érdekeset a sok hülyeség között, ami... (2013.10.14. 22:44) Jézus vs Buddha
  • theatheist: Köszönöm szépen :) (2013.10.06. 20:04) A forrás
  • haloventime: Köszi a beszámolót, és gratulálok a helyezésedhez! Üzenetben válaszolok, úgyhogy majd nézd a post... (2013.04.08. 20:52) két vélemény
  • theatheist: A nap beszólása pedig (Y-tól) "Te nem ismerted X-et, mert nem olvastad a könyvet, pedig csak ilyen... (2013.03.18. 17:16) A hívő lélek torzulásai
  • theatheist: Én sem igazán akartam róla beszélni csak épp belefutottam a facebookon és ide akartam kapcsolni, h... (2013.02.25. 16:45) Korán reggel

Címkék

A gonosz ateista téveszméje 4.

2010.12.08. 17:35 varkány

6. Ne paráználkodj!

Az ötös számú után talán a második legfélreértettebb parancs.

A klasszikus értelmezés szerint a szexuális kapcsolat csakis akkor lehet tiszta (sőt, akkor sem) hogyha a gyereknemzést szolgálja, s ezen túl a nőnek semmiféle gyönyörérzést nem nyújt.

Érdekes és meglehetősen hímsoviniszta erőszaktétel ez a természeten, amellyel (pont az ezt vallók szerint) isten áldott meg bennünket. Persze ezzel semmiféle gond nem lett volna (hiszen a pasinak jó volt ez, és ugyebár ő írta a vallást). Csakhogy valakinek az az ötlete támadt, hogy a nőket is egyenlő elbánásban kéne részesíteni. Na ez a mai napig felháborodást kelt. Nem is értjük, hogy várhatják el ezt tőlünk. Hiszen isten is azt akarta hogy a Föld csakis a fehér pasiknak legyen jó hely.

A szexualitás épp csak kezd kilépni a tabuk közül, de a népesség hatalmas hányadában még mindig a régi nézetek élnek, amelyek alárendelik a nőt a férfi vágyainak és gyönyörének. Mondanunk sem kell, hogy ez nem vall semmilyen kölcsönös érzelemre csakis az uralkodásra és birtoklásra, így azt kell mondjam, hogy a régi világban a szexualitás olyannyira az érzéketlenségig alantosult, hogy szégyen.
Na most ez lassan változik, és azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem a vallás modernizációja miatt, hanem a gyűlölt, eretneknek titulált (szekuláris) irányzatok miatt, amelyek egyenlőséget és szeretetet hirdetnek az ágyban is.

Persze, mindezek után könnyű átesni egyik végletből a másikba (teljes megvonásból a teljes szabadságba), számtalan embert ismerek magamis, akiknek a szex csak móka, és kb minden héten mással dugnak. Igazából undorodom is ettől és sajnálom is őket, amiért számukra ennyire üres és tartalmatlan aktussá vált a szex (heti partnerváltásnál szerintem nem beszélhetünk nagy érzelmekről). Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy az égvilágon semmi közöm az ő privát ügyeikhez. És itt a hangsúly.

Mint már említettem az egyház évszázadokon át leste az emberek magánéletét és mindig ott volt rinyálni, hogy ezt meg azt nem szabad. Mindeközben a vatikán nem egyszer nyitotta meg kapuit a római utcalányok előtt, nem egy pápa tartott szeretőket és nemzett számtalan kölköt, illetve a papok egy részének kedvelt hobbija megkörnyékezni a ministráns fiúcskákat. Ez kiváló példája a képmutatásnak.
Egyben azt is megmutatja, hogy a szexuális erkölcsösség egyáltalán nem hit vagy hitetlenség kérdése. Erre maga az egyház adta a legjobb példát, mint ahogy a következő parancs esetében is. Summa summarum: a vallásosság nem egyenlő az erkölcsösséggel, és a vallástalanság sem egyenlő az erkölcstelenséggel. Ennyi.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diaryofanatheist.blog.hu/api/trackback/id/tr86035484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öregdiák 2010.12.09. 09:56:57

Sajnos, a ne paráználkodj nem egészen azt jelentette, amire gondolunk. Ugyanis ez csak arra vonatkozott, hogy más férfi tulajdonában levő nőt, tehát feleségét, lányát, és más cselédjét ne hágd meg! A saját cselédet (Ábrahámpéldája is )azt szabad volt, a szolgalányt e célból megvásárolni is szabad volt, az árva lányok éh-halál ellen paráznák lettek(jártak is az atyák a paráznákhoz) az eladósodottak eladhatták lányaikat ágyasnak még gyerekkorukban. Dávid, aki kivételezetten kedves volt Istennek, a legtöbb ágyast tartotta. Paráznaság tehát csak az volt, ha felebarátjának tulajdonában levőt kapott el a férfi. A nő részéről az volt bűn, ha ez megtörtént, és ő segített eltitkolni, ezzel az apja vagy férje vagy gazdája hírnevét megsértve. Ma szabadon teszi a hölgy, ami szíve joga? Nem úgy látom. A kamasz a szabadosságot természetesnek hiszi, és elvárja további életében is a nőtől, kevés a kivétel. Sok lány pedig a megélhetésért, a tanulásért kezd olyan viszonyt, aminek semmi köze a szeretethez. Messze van az még, hogy a nő ne legyen árucikk.Ma is akinek támasza van, jó apja, férje, "gazdája", az védett. A többiek legjobb esetben egy tönkrement házasságban tengődnek, mert hová is indulnának ? Ennél rosszabb esetben jólétért kínálják magukat, vagy feladják, élnek egyedül, éh-koppon. Kevés az, aki saját erejéből, saját erkölcsei szerint , és még aránylag jól is élhet.

theatheist 2010.12.10. 15:35:53

Kedves Öregdiák! Először is köszönöm az ismét kiváló kommentet, amely nem kis tudásról tesz tanúbizonyságot. Meg kell valljam én még igencsak kezdő vagyok az ateizmus útján, és közel sem olyan átfogó a tudásom, mint amilyet elérni igyekszem (bár úgy gondolom sosem leszek elégedett vele). A szociális prostitúció valóban elég érdekes probléma. Vajon van-e egy nőnek más választása? Erről mennyire tehet ő és mennyire a társadalom? stb. Szerintem nagyon lassan, de végülis kezd úgy alakulni a helyzet, hogy van más választási lehetőség is. Persze, ahogy te is mondtad, még messze van az, hogy egy nő a saját erejéből és a saját erkölcseivel önállóan is megállja a helyét a világban.

öregdiák 2011.03.07. 13:45:31

ráuntál? vagy lelkesen tanulsz ? Viszlát egyszer, máshol ? :)

theatheist 2011.03.10. 09:28:16

Tudod, hogy ikrek vagyok. Nehezemre esik egy dologra koncentrálni:D de folytatom, mert most arra is rájöttem, hol találok inspirációt:)
süti beállítások módosítása